Inloggen

Opleidingsbudget ook voor loopbaanontwikkeling

Het is jammer dat veel medewerkers hun opleidingsbudget maar voor een bescheiden deel gebruiken. Volgens RegioEffect accountmanager Bram van Glabbeek is dat onnodig, omdat ze met het ongebruikte deel nog heel zinvolle dingen kunnen doen, zoals het inzetten voor een loopbaanspreekuur of een bredere loopbaanoriëntatie. 

Hart voor hun medewerkers

Zit een organisatie wel te wachten op hulp voor medewerkers om zich op de toekomst van hun loopbaan te oriënteren ? Wordt de organisatie daar beter van? Volgens RegioEffect - Bram van Glabbeek wel. “Jazeker, mensen die weten waar ze in hun loopbaan staan, zijn zelfbewust en zelfbewuste werknemers, die weten wat ze willen en wat ze kunnen, zijn stabiel en lopen bijvoorbeeld niet snel vast in hun werk.”
“En minstens zo belangrijk, goede werkgevers hebben hart voor hun medewerkers en wensen hen ook in de toekomst het beste toe. Ook dat is reden om hun duurzame inzetbaarheid te bevorderen.” 
 

Afgesproken!

Brams ervaring is dat zeker in de publieke sector vrijwel alle werkgevers hart voor hun mensen hebben. Iemands loopbaan is daarom niet puur zijn of haar eigen zaak en eigen verantwoordelijkheid. “Je zou het als volgt kunnen formuleren: ‘De werkgever en de werknemer zijn beiden verantwoordelijk voor duurzame inzetbaarheid en loopbaanperspectief.’ En niet alleen voor hun functioneren op de plek waar ze nu zitten, maar ‘om de positie van de werknemer op de interne en externe arbeidsmarkt te verbeteren.’  Ja, de werkgever ‘moet de werknemer begeleiden en ondersteunen om zijn inzetbaarheid en mobiliteit te verbeteren en te ontwikkelen.’”
“Dat is geen mooi wensdenken van mij,” voegt Bram daar nog lachend aan toe, “het zijn citaten uit de door werkgevers en werknemers afgesloten CAO voor gemeenteambtenaren. Steun van de werkgever voor een goede toekomst van zijn mensen is heel normaal.”
 

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Maak Job Search Agent